Marian Ibars a la plaça d'Espanya dirigint-se a les persones assistents a la visita. |
El
passat dissabte 16 de maig
ARCA i Diana Ferreira oferiren un itinerari per l'Eixample de Palma,
per conéixer una mica més el patrimoni històric que presenta. La
visita es completà amb una degustació gastronòmica de plats
tradicionals de la cuina mallorquina, que va tenir lloc al centre
cultural de s'Escorxador.
El
patrimoni i la gastronomia són dos exemples de la tradició cultural
de Mallorca i que ARCA mitjançant els recorreguts culturals vol
impulsar, per donar a conéixer als ciutadans i ciutadanes de
Mallorca.
L’itinerari
històric fou dirigit per la historiadora de l'art Marian Ibars
i comptà amb els següents punts de visita:
El Coliseu Balear, obra de Gaspar Bennazar. |
-
Plaça d'Espanya.
- Estació
del Ferrocarril de Sóller.
- Parc de
les Estacions.
- Pont des
Tren.
- Antiga
casa del Poble.
- Antic
Hostal Arxiduc.
- Plaça
del cardenal Reig (Obelisc).
- Plaça
del Dr. Fleming.
- Plaça
de Toros.
-
S'Escorxador.
La
degustació gastronòmica fou a càrrec de la cuinera Diana
Ferreira:
La
idea d'aquesta activitat era divulgar el receptari de les Illes
Baleares, recuperar receptes, i en congruència amb el recorregut
organitzat per ARCA. El
receptari
dels
plats escollits
per a aquest projecte fou el següent:
- Paló
amb sifó
Font:
“Tapes y Broquetes” de Javier Soriano.
Aperitiu
-
"Alboronia": Cassola d'auberginies i pomes.
Recepta
publicada en 1927 en un petit fulletó per distints cuiners de les
cases principals de Mallorca.
Font: “Nuestra cocina” de Lluís Ripoll.
Entrant
- Cloïsses
a la crema.
Recepta
publicada en 1927 en un petit fulletó per distints cuiners de les
cases principals de Mallorca.
Font:
“Nuestra cocina” de Lluís Ripoll.
Principal
- Cervells
arrebossats.
Font:
Divilgació popular.
Postres
- Dolça
de tomàtiga.
Recepta
publicada en 1927 en un petit fulletó per distints cuiners de les
cases principals de Mallorca.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada