15 de maig 2015

Conferència: "Copán, Patrimoni Històric de la Humanitat: Experiències i Reptes de Sostenibilitat".

ARCA va organitzar ahir, dijous 14 de maig una conferència titulada "Copán, Patrimoni Històric de la Humanitat: Experiències i Reptes de Sostenibilitat", a càrrec de Sergio García, comunicador i promotor cultural.

Copán és un lloc arqueològic ubicat  l'occident d'Hondures i fou una ciutat estat i un dels principals centres ceremonials de l'antiga civilització Maia, amb una ocupació humana que es remunta al 2000 a.C., i que va veure la seva major plenitut durant el període clàssic, entre el 250 al 900 d.C.

Amb més de 4509 edificacions catalogades, de les quals moltes d'elles han quedat completament tapades per l'espessa vegetació, amb frondosos arbres on les arrels s'han obert pas entre les restes arqueològiques. Copán és un lloc històric que continúa aportant impressionants descobriments baix els seus antics ciments, on l'estudi i catalogació és objecte de varis projectes arqueològics a llarg termini.


Sergio García a la seu d'ARCA. Fotografia: Benet Bohigas.
Declarada Patrimoni Històric de la Humanitat en 1980, Copán destaca al món Maia (Mèxic, Guatemala, Belice, Hondures i El Salvador) per la bellesa dels seus altars, el seu imponent camp de pilota, la seva majestuosa acròpolis, la seva gran plaça amb les seves riques i elaborades esteles escultòriques i la seva inapreciable escalinata jeroglífica, amb més de 1250 blocs inscrits, que narran els assoliments més destacats de la dinastia fundadora de la ciutat, de 16 reis.