13 de maig 2015

Conferència sobre: “Copán: Patrimoni Històric de la Humanitat: Experiències i Reptes de Sostenibilitat”.

Gran Plaza de Copán. Fotografia: Juan Bendeck.
L'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA), acollirà el dijous 14 de maig a les 20'00h a la seva seu del carrer de Can Oliva, 10 baixos a Palma, la conferència Copán: Patrimoni Històric de la Humanitat: Experiències i Reptes de Sostenibilitat”, en la que es destacaran els assoliments i avantatges experimentats des de que aquesta antiga ciutat estat Maia va rebre aquesta classificació per part de la UNESCO en 1980.

La conferència serà pronunciada per Sergio G. García, comunicador, promotor cultural, responsable de relacions internacionals de Fundación Sophia i col·laborador de la Fundación Honduras Global, qui compartirà amb el públic de Palma els assoliments que la classificació de Patrimoni Històrico de la Humanitat ha representat per a Copán, tant en matèria de rescat, conservació i catalogació, com en el turisme, i el que és més important, la valorització d'aquest centre històric com part integral del llegat cultural dels Hondurenys i del món.

Copán. Fotografia: Sergio G. García – Exposia.
L'objectiu de la conferència serà mostrar, en primer terme la bellesa singular i importància de Copán al món Maia i en segon lloc els beneficis que aquesta classificació generan, tant en matèria de conservació, turisme i el cultiu del sentit de pertenència”, explica Sergio G. García damunt d'aquesta conferència. “La candidatura d'una ciutat o regió per a un event de trascendència internacional és la perfecta ocasió per a potenciar la participació ciutadana”, agrega.

La ciutat de Palma ha llançant la seva candidatura a Patrimoni de la Humanitat baix el lema “Palma, paisatge cultural sobre la mar”, destacant les seves construccions gòtiques, gestades en un període d'alt grau de convivència al segle XIII.

Sergio García. Fotografia: Nacho Valentia – Fundación Sophia.

És important destacar que aquest patrimoni, como ho són les runes de Copán, són el llegat que els nostres avantpassats ens han deixat, que és tan vigent que està generant medis de vida per a milers de famílies a través del turisme”, explica Sergio G. García.

Reconèixer aquests llegats a través de candidatures como la de la UNESCO és l'obra més faraònica en la que podem participar avui en dia els ciutadans, ja que ens convida a implicar-nos, a conèixer i a promoure la riquesa i l'aport cultural dels nostres avantpassats, afirmant amb això els nostres valors ciutadans i el nostre sentit de pertenència”, finalitza.