7 d’abr. 2020

Jardí de Ca l'Indiano.

Jardí de Ca l'Indiano, a finals del segle XIX.
Ca l’Indiano són unes de les cases més antigues del barri de El Terreno, datades a l’any 1867 segons consta a la seva façana i també està considerada com a una de les construccions més rellevants de la zona, on destaca una àmplia àrea de jardí que surt dibuixada al llibre de Charles William Wood, Cartas desde Mallorca, de finals del segle XIX.
 
Aquesta propietat des dels seu inicis va pertànyer a distintes famílies, com els Bateman, Campomar, Coll De San Simón, entre d’altres.
Però, arribats a l’any 1991, es volien projectar una sèrie d’habitatges al jardí, tot i que aquest havia perdut el seu caràcter originari, degut a les reformes que s’havien dut a terme, seguia sent una part molt important de la casa i una part no podia anar separada de l’altra, si és vol fer una lectura històrica de conjunt.

Ca l'Indiano i el seu jardí a 1991.
ARCA i Associació Veïns El Terreno Bellver iniciarem una sèrie de reunions i contactes per a evitar que fossin construïts varis habitatges al jardí de Ca l’Indiano. Però, finalment i d’una forma afortunada aparegué la família Thyssen, qui comprà la propietat i s’aturà el projecte d’especulació urbanística que es volia dur a terme als jardí de Ca l’Indiano.

Uns anys després, l’habitatge i el seu jardí foren inclosos al Catàleg de Patrimoni de l’Ajuntament de Palma.