8 d’abr. 2020

Can Segura o Olis Balle.



Can Segura, 27 de maig de 1993.
Era un antic magatzem de fusta ubicat al carrer de Sant Miquel, 66 (Palma). L’edifici fou construït sobre l'antic solar on s'ubicava la porta de Santa Margalida, destruïda el 27 de febrer de 1912. Aquests terrenys quedaren en propietat de Gaietà Segura, propietari de l’empresa d’oli Balle Hermanos S.A

L’obra de construcció d'aquest magatzem fou dirigida per l’arquitecte Gaspar Bennàzar, entre els anys 1913-14, qui també construí l’edifici del bar Cristal, promogut pel mateix Gaietà Segura, entre els anys 1914-16.

Tot i que aquest edifici fou incorporat inicialment al Catàleg de Patrimoni Històric de l'Ajuntament de Palma, posteriorment fou retirat i es concedí l'ordre de demolició.

ARCA presentà vàries al·legacions al respecte, però malauradament no pogué salvar-se de la seva destrucció, la qual es consumà el 26 de setembre de 1998. Durant el decurs de les obres de construcció del nou edifici, a l’any 2000 foren trobades les restes de l'antic bastió de la porta de Santa Margalida, les quals si es pogueren salvar de la seva destrucció i a dia d'avui romanen a la planta baixa d'aquest modern edifici.