3 de juny 2016

ARCA ha demanat al  batle José  Hila que actuï per evitar la destrucció de la casa de Gènova on va viure Manuel de Falla

ARCA creu que el compromís polític dels partits que governen a Cort era comprometre-se’n  amb la defensa del Patrimoni i així ho varen fer a una primera acció pública junt a ARCA davant Can Bibiloni desprès de les eleccions i quan encara tan sols no s’havia establert el pacte de govern municipal. Hila, Noguera i representants de les tres coalicions guanyadores: MES, PSOE i Som Palma assistiren a l’acte de reivindicació i compromís.
Hi ha instruments legals per protegir, ja sigui per motius ambientals, culturals i històrics, falta demostrar la voluntat política
ARCA pensa que la casa de Gènova reuneix valors suficients per ser declarada tant  Bé de interès Insular pel Consell de Mallorca com a Bé de Interès Local per l’Ajuntament de Palma.
Falla, el millor compositor espanyol del S. XX va estar onze mesos  a Palma entre els anys 1933 i 1934. Molts més que els que va romandre Chopin a Valldemosa.
Per a l’ambient musical de Mallorca l’estància de Falla va tenir una importància cabdal. No obstant, per desgràcia el coneixement d’aquest fet fonamental per a la nostra cultura ha quedat molt oblidat fins ara.
ARCA ha presentat un recurs al Consell de Mallorca per aconseguir la protecció.
Es donen  contradiccions manifestes entre el primer informe on es parlava de que la casa tenia valors patrimonials de caràcter ambiental, paisatgístic i històric i motivaren la suspensió de llicències, i el segon, al qual més aviat semblava que es llevaven la responsabilitat de sobre.
Estam a temps d’evitar una destrucció innecessària

Palma ha d’aprofitar aquesta possibilitat i no perdre un element patrimonial únic. Instam al batle a ajudar en la protecció.