15 de juny 2016

ARCA respon al regidor d'urbanisme per la casa de Gènova derruïda, on va viure Manuel de Falla.

Abans i després de la casa de Gènova,
on va residir Manuel de Falla.
ARCA contesta al regidor d'urbanisme: No és cert que no pogués evitar la demolició de la casa de Falla a Gènova. Al contrari, la LLei de Patrimoni li obligava a conservar-la

Els fets que demostren la nostra afirmació els resumim en quatre punts:

1. El regidor tenia dos informes del Consell de Mallorca on deia que la casa tenia valors suficients per ser inclosa al Catàleg municipal de Palma.

2. ARCA havia demanat, en base a aquests dos informes que es tornàs a reunir la Comisió de Centre Històric i Catàleg ja que són informes posteriors a la reunió de la Comissió on de maneera incomprensible per la ciutadania es varen negar a la catalogació. El regidor no va voler convocar-la.

3. La seva obligació era fer suspensió de llicències o demanar al Consell de Mallorca que ho fes de manera inmediata fins que no resolgués el recurs d'alçada que ARCA havia presentat al Consell de Mallorca. La indefensió d'ARCA és evident.

4.  La Comisió de Centre Històric que ell presideix  ha donat proves suficients d'un funcionament viciat que per desgràcia serveix per avalar destruccions patrimonials. Ja va passar amb Can Bibiloni i ara amb la casa de Gènova per citar tan sols dos exemples. ARCA es queda pràcticament tota sola en la defensa dels elements singulars massa vegades. Per tant que el regidor s'excusi en la Comisió de Centre Històric, sabent que té informes de tècnics del Consell de Mallorca que diuen que si té valors l'edifici tant ambientals com històrics, és una excusa no aceptable.

Respecte a la revisió del Catàleg

Celebram que aquesta revisió que ARCA ve demanant des de fa més de deu anys es vulgui dur a terme. Ara falta veure si serà exhaustiva o la manca de recursos per fer un estudi complet tornarà a deixar fora del catàleg elements singulars.

En qualsevol cas des de la nostra entitat consideram que el dia en que el regidor havia de donar explicacions i reconèixer la seva responsabilitat en la destrucció de la preciosa casa de Gènova on va residir onze mesos el compositor Manuel de Falla, no era el millor dia per anunciar la inmediata revisió del catàleg.