14 de juny 2016

Indignació per la demolició de la casa de Gènova que fou residència de Manuel de Falla

Runes de las casa de Gènova, on va
viure Manuel de Falla, ahir al matí.
La casa de Génova on va residir Manuel de Falla ha estat destruïda davant la impassivitat de l'Ajuntament de Palma i la mirada cap a un altre costat del Consell de Mallorca

Des de la nostra entitat volem manifestar la nostra ràbia, impotència i desencís tant de l'Ajuntament de Palma com del Consell de Mallorca.

Qui governa Palma i qui governa el Consell, no han volgut entendre la trascendència d'aquest element singular, una casa preciosa, amb valors paisatgístics, culturals i històrics.

En lloc d'estar aliviats  i contents de que a través d'ARCA i amb l'ajuda de persones úniques com el músic Joan Moll s'havia  descobert o recordat la importància històrica de la casa del carrer del Rector Vives 47 de Gènova, semblava que per al departament d'urbanisme de Palma era una mala notícia i una molèstia. El Consell de Mallorca ha optat per mirar cap a un altre costat. Aquesta és la trista realitat. 

La destrucció és un fet i avui s'ha donat una passa més cap a la destrucció de Gènova i de la nostra història

El batle de Palma tan sols no s'ha molestat a contestar cap  dels escrits que li hem fet arribar

Un aniversari ben trist el d'Hila i el seu govern que podrien haver demostrat una voluntat de protegir un Patrimoni únic. No obstant  el que han demostrat és com a mínim indiferència o més aviat menyspreu.