30 de juny 2016

ARCA denúncia una nova agressió estètica al Centre Històric de Palma.

Carrers Estanc amb la Mà del Moro.
PRESENTADA DENÚNCIA CONTRA UNA AGRESSIÓ A L'ESTÈTICA PATRIMONIAL AL CENTRE HISTÒRIC DE PALMA

Una façana del barri de la Llotja ha estat pintada amb dibuixos propagandístics de l'establiment de restauració ubicat als baixos. Es tracta d'un local dedicat a bar- restaurant i ha pintat el seu troç de façana amb elements decoratius pintats de colorins.

ARCA ha demanat a l'Ajuntament de Palma que actui amb urgència contra els propietais del local comercial ubicat a la cantonada dels carrers de la Mà del Moro amb Estanc al barri de la Llotja.

Inclompleix la normativa de façanes de Centre Històric

Un local del Centre Històric ha d'entendre que no està autoritzat per decorar la façana al seu criteri. Hi ha una normativa a cumplir i la normativa no dóna cobertura a les idees estrafalies de cadascú.

Hi ha una carta de colors i unes normes a complir. Les façanes han de ser tractades com a conjunt i la decoració d'una part no pot alterar a la resta d'espais.

La degradacio de la imatge de la ciutat

Aquest és tan sols un dels nombrosos casos de menyspreu al conjunt històric de Palma.

Estam assistint a la proliferació de suports publicitais, estris al carrer i desvirtuament de façanes que perjudica una imatge de qualitat i de respecte pel patrimoni de Ciutat.

Eficàcia en el control disciplinari

ARCA demana a Cort que actui amb celeritat i que accentui les tasques de vigilància. Sabem que el departament de disciplina urbanística va molt carregat de feina, però des d'ARCA consideram que aquests tipus d'infraccions han de ser castigades i corretgides de manera urgent, ja que afecten a la imatge de un conjunt històric i en els darrers temps la imatge global de la ciutat està patint una degradació amb la proliferacio d'estris publicitaris al carrer per part de bars i alguns comerços especialment de souvenirs.