31 de maig 2016

Gerència d'Urbanisme retrasa una setmana la decisió sobre la casa de Gènova on va viure Manuel de Falla

ARCA, membre del Consell de Gerència d'Urbanisme ha fet valer els informes de Patrimoni i els suports de Joan Moll, el fill del biògraf Manuel Orozco i la Fundación y Archivo Manuel de Falla de Granada.
ARCA té un termini per a presentar un recurs contra la decisió del Consell de Mallorca i el presentarà pròximament.
Avui ha quedat sobre la taula la decisió sobre la llicència de demolició d’aquest immoble de la barriada de Gènova, Son Mulet de baix
Valors suficients per ser declarada Bé Catalogat d'Interès Insular
ARCA considera que la casa on va viure Manuel de Falla durant una sèrie de mesos als anys 1933 i 1934 té valors suficients per ser declarada Bé Catalogat d’Interès Insular i en aquest sentit presentarem el recurs. La pregunta és molt senzilla: a quina altra casa de Mallorca va viure Falla? Tan sols a aquesta. Una casa a més amb valors paisatgístics i ambientals.
Sabem que no hi ha voluntat política per conservar i pensam que és una errada molt grossa.
Les carències del Catàleg d’elements protegits existiran sempre i s’ha d'intentar posar remei en cada cas concret i evitar una destrucció.
És molt important resivar el catàleg i fa 10 anys que ARCA ho demana, però les carències del Catàleg existiran sempre i s’ha d'intentar posar remei en cada cas concret.

No s’han volgut durant aquest darrer any posar mesures cautelars per protegir les característiques personals de les barriades malgrat ARCA les havia demanades. Hem intentat cercar mesures de precaució que no s’han volgut. Ara hem d'intentar salvar de la destrucció aquest be singular.