28 de gen. 2008

Commemoració del Dia de l'Holocaust

L’Assemblea General de les Nacions Unides ha decidit, per consens, designar el 27 de gener Dia Internacional de Commemoració de l’Holocaust. D’aquesta manera, es vol rendir homenatge a les més de sis milions de persones que van morir a mans del règim nazi durant i després de la Segona Guerra Mundial. S’ha triat aquesta data, el 27 de gener, perquè és la de l’aniversari de l’alliberament dels camps de concentració nazis a Europa, l’any 1945.

En la Sala de les Passes Perdudes del Parlament de les Illes Balears es celebrà aquesta data amb un acte presidit per la Sra. Maria Anònia Munar i amb la participació del Sr. Francesc Antich, el Rabí de Palma Sr. Shaul Fribberg, el president de la Comunitat Jueva de les Illes Balears, Sr Abraham Barchilon, el secretari d'ARCA, Sr. Joan Pascual, el president de Llegat Jueu, Sr. Manel Quadreny i representats dels partits polítics, del Bisbat de Mallorca; l'editor Lleonard Muntaner, l'escriptor Roman Piña i diverses autoritats i representacions.

Vegeu diariodemallorca.es Recuerdo a las víctimas del nazismo


__________________________________________________




Amb motiu d'aquesta commemoració, l'escultora María Isabel Ballester ha inaugurat l'exposició "Holocaust, una mirada", amb la col.laboració d'ARCA-Llegat Jueu.


Carrer Calatrava 1 baixos.
Fins al 4 de febrer