15 de gen. 2008

ARCA NO VOL EXPERIMENTS DAVANT LA SEU

La Seu és un element únic i fràgil, que ja va patir desperfectes quan es varen instal·lar castells de focs artificials junt a ella fa uns anys. Per aquest motiu, l’aiguafoc es va traslladar al Moll Vell, per aquest motiu ara mostram el nostre desacord amb que novament es torni a dur un espectacle piromusical, encara que sembla que de molt menor intensitat, al costat de la Seu

Ara les circumstàncies són les mateixes. La Seu segueix sent susceptible de patir desperfectes i no té sentit córrer riscs innecessàriament.

No estam segurs que les proves prèvies per determinar l’impacte dels decibels, les vibracions i el cablejat per als focus, siguin ni suficients ni inofensives. Potser les proves en sí ja perjudiquin. És per això que creiem que no es poden fer ni proves ni experiments amb un monument emblemàtic com és la catedral de Palma.

Un espectacle de música i focs pot ser molt enriquidor, però no ha de ser a costa de arriscar-se a fer el més mínim mal a l’emblemàtic monument. No volem més frivolitats damunt el patrimoni històric, per a espectacles d’un dia, totalment efímers, però d’unes conseqüències notablement negatives per a la seva preservació i conservació.

Demanam que es cerqui un altre emplaçament més adient, per dur a terme aquest espectacle, perquè l’experiència ens fa ser prudents i sabem del dany i malformacions que ha sofert la Seu durant el muntatge i desmuntatge d’altres espectacles de diferent caire.