25 de gen. 2008

ARCA parla de patrimoni històric a la seu de l'ONCE

El passat dijous, dia 24 de gener, un membre de la nostra entitat es va dirigir fins a la seu territorial de la Fundació ONCE, per parlar a un grup de persones sobre ARCA i la situació actual del patrimoni històric a l’illa de Mallorca.

Va ser una jornada amena i participativa, on el públic assistent estigué expectant i al mateix temps tingué la curiositat d conèixer de més a fons quina és la realitat total a la qual es veu sotmès actualment el nostre patrimoni històric.

En la xerrada – col·loqui es va posar en alça el nostre llegat històric, mostrant exemples que tenim de patrimoni històric i del perill que es troben. Aquest el dividirem en dues categories:

- Patrimoni històric major: La Seu, Castell de Bellver, la Llonja, etc.

- Patrimoni històric menor: Possessions, casa popular mallorquina, pobles, barriades, patrimoni etnològic (barraques de roter, sínies, eres, sèquies, etc.).

En una segona part de l’exposició parlarem de la nostra entitat i d’alguns casos concrets, en els quals hem actuat, per tal de preservar i defensar el nostre patrimoni històric.

Aquells que vulguin sentir la nostra opinió i tenir una xerrada col·loqui sobre la situació actual del patrimoni històric, es poden adreçar a nosaltres al 971 71 95 31.