9 de gen. 2008

ARCA exigeix la restitució de les façanes del carrer Paners cantonada amb Colom, idèntiques a les originals

A més, ARCA manifesta la seva decepció ja que a la reunió de la Ponència Tècnica de Patrimoni Històric del Consell de Mallorca celebrada el passat dia 27 de novembre de 2007, es va aprovar la protecció de les esmentades façanes, i fins i tot determinada tipologia d’interiors.

Fa temps que ARCA ve denunciant que hi ha un gran nombre de demolicions d’edificis antics a Palma, per tal de tornar a aixecar-los de nova planta i fer aparcaments sota ells.

Aquest fet produeix la pèrdua de autenticitat del nostre centre històric.

Picaresca

Moltes vegades les declaracions de ruïna i demolició per via de urgència, com ha estat aquest cas, poden amagar picaresca per part dels promotors, que veuen més possibilitats de negoci si ofereixen pisos amb pàrking.

Cort ha de vetllar per la seguretat, però també per la conservació del nostre patrimoni i de l’interès general.

ARCA s’ha dirigit per escrit als responsables municipals exigint la restitució de les façanes demolides idèntiques a les originals i la protecció immediata de les restants del carrer Paners i de la Plaça Llorenç Bisbal (Davant l’església del Socors), totes elles incloses a l’acord de la Ponència Tècnica de Patrimoni Històric a la que feim referència al principi.