9 de març 2020

ARCA visita la biblioteca del monestir de la Real.

ARCA va dur a terme ahir diumenge 8 de març una visita a la biblioteca del monestir de la Real de la mà del pare Josep Amengual, membre de la congreagació dels Missioners dels Sagrats Cors, titulars d'aquest magnífic bé cultural situat a les rodalies de Palma i d'una vital importància per al desenvolupament històric de Mallorca i on la congregació hi resideix des de finals del segle XIX.

La biblioteca fou fundada pel pare Munar i tenia l'objectiu de seguir el llegat de Ramon Llull, qui va viure al monestir durant una sèrie d'anys i d'allà sortiren algunes de les seves obres.

Còpia del testament de Ramon Llull.
La biblioteca té catalogats més de 3.000 exemplars relacionats amb la història i la cultura de Mallorca, però també conserva alguns llibres inèdits i d'especial interès, com un exemplar de 1358 del Consolat de la Mar o una edició de la recopilació de les obres de Ramon Llull impresa a Magúncia (Mainz en alemany) al segle XVIII.

Les parets i les prestatgeries d'aquest espai evoquen una allau de coneixement i cultura que cal conservar i preservar perquè les futures generacions tenguin present la història de la nostra societat.