13 de març 2020

ARCA i PALMA XXI, petit èxit conjunt amb l'Autoritat Portuària de Balears (APB).

Baranes de ferro col·locades actualment a la
desembocadura del torrent de sa Riera.
ARCA i PALMA XXI agraeixen a l'Autoritat Portuària de Balears (APB) el canvi de la barana d'acer inoxidable davant la desembocadura de la Riera per una de ferro amb disseny més clàssic que millora l'entorn

Les dues entitats, ARCA i Palma XXI, fa ja aproximadament dos anys, vàrem manifestar la nostra queixa per la substitució de la barana original que era del mateix disseny que la del Passeig de la Riba original.

L' Autoritat Portuària va argumentar que aquella no cumplia amb la normativa de seguretat. Però l'havien substituida per una d'acer inoxidable que provocava una alteració molt negativa, al nostre judici, del paisatge urbà.

Fruit de diverses reunions per acordar un model adient i que complís la normativa de seguretat, vàrem optar conjuntament les nostres entitats i l'APB per substituir l'acer inoxidable per aquest model, que ja estava possat al far del Port conegut com la Farola.

El resultat positiu està a la vista. Ara s'està canviant el costat més a prop de la murada i queda per canviar el del costat de la mar.

Baranes d'acer inoxidable que hi havia anteriorment.
Volem agrair l'actitud dialogant i la capacitat de corregir una errada per part de l'APB. La feina conjunta i consensuada amb les entitats ciutadanes, pot donar bons fruits com aquest.

Un bon resultat que es pot copiar a altres intervencions.


Hem proposat a l'APB que a futures intervencions a l'entorn del Port, considerin utilitzar aquest model de barana que compleix normativa i aporta en positiu al paisatge urbà.