5 de maig 2016

ARCA ha presentat al·legacions polítiques i jurídiques contra la destrucció del monument de sa Feixina

Àngels Fermoselle i Xavier Terrasa davant el registre municipal
Hem lliurat els fulls d’al·legacions signats per centenars de ciutadanes i ciutadans que hem recollit en tan sols dos dies. Un total d’uns 500 fulls d’al.legacions.

L’Ajuntament de Palma té una oportunitat més per a escoltar a la gran majoria de la ciutadania que està per la conservació del monument.

El fracàs de la política quan es transforma en imposició
Des d’ARCA creim que no atendre l’allau de peticions per la conservació  i no anar cap al consens i l’enteniment seria el fracàs de la política i el triomf de la imposició.

Imposar amb mentides una destrucció patrimonial per motius ideològics seria el fracàs de la política.

Actuar sense el suport necessari dels tècnics municipals que no volen signar un informe d'idoneïtat perquè saben que és fals, és una vergonya.

Crear divisió i enfrontaments entre la ciutadania fent creure que qui defensa el monument de sa Feixina està defensant una lloa al feixisme és un acte polític irresponsable i perillós a més d'un insult a ARCA i a la majoria de la ciutadania i l’equip de govern ho està fent des de fa gairebé un any.

Si finalment són els tribunals els que demostren l’arbitrarietat d’aquest equip de govern, seria el fracàs de la política.

Resum al·legacions jurídiques:
1.     Destruir el monument vulneraria la Llei de Patrimoni Històric de les Illes Balears.
2.     Destruir el monument vulneraria l’esperit de la Llei de Memòria Històrica.
3.     És un bé públic i destruir-lo necessitaria la intervenció de secretaria i intervenció del departament municipal de patrimoni públic.
4.     Vulneració de la Llei de contractes públics per manca d'idoneïnat. Cap tècnic ha volgut signar l’informe.
5.     Els informes que presenten per justificar la destrucció del monument són informes insuficients, obsolets i contrarestats per d’altres de la mateixa o major categoria.

ARCA demana una vegada més intel·ligència i capacitat de diàleg a l’equip de govern

Avui al mercat de Pere Garau hem seguit recollint al·legacions
El monument mai ha estat un monument a un vaixell de guerra, era a les víctimes de l’enfonçament i així es reconeix a la llegenda que el propi Ajuntament va ordenar posar en diversos idiomes.

El monument de sa Feixina és una fita ciutadana com l’obelisc de la plaça Cardenal Reig conegut com “Es Supositori”  o la font de ses Tortugues, que poca gent sap per a qui va ser erigida


A més el monument va ser adaptat a la Llei de Memòria Històrica i ja varem gastar a prop de 40.000 euros en fer-ho, no vulguin tudar emprentes de la història i doblers!