16 de maig 2016

Recorregut embARCA't: "Francisco Roca Simó: del modernisme al racionalisme”.

Blanca Castaldo davant Can Casasayas.
ARCA organitzà el passat dissabte 14 de maig un recorregut embARCA't titulat: "Francisco Roca Simó: del modernisme al racionalisme”, a càrrec de la professora de l'Escola Superior de Disseny, Blanca Castaldo, qui ha treballat en la recerca i documentació de l'exposició homònima, que es pot visitar a la seu d'ARCA.

El recorregut tenia la intenció de donar a conèixer l'obra in situ de Roca Simó, el qual ens han deixat elegants exemples arquitectònics al centre de Palma i que varem poder visitar, com és el cas de Can Casasayas, Can Roca (carrer Sant Nicolau), la seu de la Delgació del Govern, la seu del Col·legi de Notaris, Can Llofriu i el monument de sa Feixina.
Can Llofriu exemple d'arquitectura racionalista. 
ARCA volgué aprofitar tota la documentació i informació que tenim al nostre abast, per fer-la arribar a les persones que pogueren participar al recorregut. Aquesta informació ha estat obtinguda gràcies al treball de recerca que hem realitzat per a dur a terme l'exposició: "Francisco Roca Simó: del modernisme al racionalisme”, la qual ha estat visitada per més de 200 persones.

Aquesta recorregut és una activitat més dins la campanya en defensa del monument de sa Feixina, on volem fer veure a la societat l'important llegat arquitectònic que ens ha deixat aquest gran arquitecte, que tingué l'habilitat de canviar l'estil de la seva obra i adaptar-se a les noves corrents artístiques.