10 de jul. 2014

“Palma DigitArt” recala a ARCA

L'exposició de l'artista mallorquí José Luis Gil, “Palma DigitArt” celebra el seu setà any d'itinerància a la seu d'ARCA, amb la col·laboració d'Exposia i Quecuando.com. La mostra serà inaugurada el divendres 11 de juliol, a les 20h, a Can Oliva 10 baixos, amb la presència de l'artista i romandrà exposada de dilluns a divendres de 8:30 a 13:30. Dimecres i divendres de 17 a 19h. Entrada lliure. www.arcapatrimoni.net - www.gilmiro.com - 971 719 531

L'atractiva i colorida mostra d'art digital, “Palma Digit Art” invita als palmesans a veure la seva ciutat “amb altres ulls”, emprant les noves tècniques digitals, que estàn obrint-se camp al món de l'art. La mostra ha estat exposta a diversos espaios de l'illa des de setembre del 2007, i inclus ha viatjat a Nova York, on fou acollida per el City College of New York.

Aquesta col·lecció del polifacètic artista i creatiu gràfic José Luis Gil Miró convida, segons les seves pròpies paraules, a “tornar a mirar la ciutat de Palma amb altres ulls, per cercar aquests ocults i sorprendents racons que passen insinificantment per la quotidianitat, per la costum o per les preses amb les que ens mantenen absorts el nostre món actual”.

La interacció del patrimoni històric amb l'art és un valor afegit que cal aprofitar per a potenciar el respecte i l'admiració a la nostra riquesa cultural”, explica Pere Ollers, President d'ARCA. “La veritat és que al veure aquestes imatges dóna ganes de veure Palma amb altres ulls”, afegeix.


La mostra destaca, a partir de fotografies digitals amb tocs creatius, aquests ínfims detalls
plagats d'estètica, d'història i de romanticisme, de llocs màgics amb tremenda poesia que s'estremeix davant l'atenta mirada del que es deté per un instant i a la seva vegada per al món del seu voltant per a lliurar-se al simple deleit d'observar les coses hermoses i peculiars que ens envolten.

José Luis Gil Miró ha realitzat ja un total de quatre col·leccións d'art digital des de el 2007, que incluo Palma DigitArt, Mallorca DigitArt i les inèdites Orlando DigitArt i New York DigitArt. La seva obra plàstica i digital pot ser vista a través de la seva web: www.gilmiro.com.