16 de jul. 2014

ARCA celebra el rebuig tècnic del Consell de Mallorca pel qual les faroles del Baluard del Príncep no són legalitzables

Un escrit de denúncia d’ARCA ha provocat el pronunciament del Consell de Mallorca

Tal com des d’ARCA havíem afirmat, l’impacte visual de les faroles de 3,5 metres d’alçada, visibles des de qualsevol angle del monument, des de dins i des de fora del mateix, dificulta la interpretació del mateix i no aporta res positiu, al contrari, desvirtualitza i lleva valor patrimonial.

ARCA sempre ha mantingut que aquestes faroles no figuraven als projectes que s’havien estudiat a la comissió de Centre Històric. El que sí figurava inicialment i no va ser aprovat, va ser una pèrgola, que va ser rebutjada precisament per motius estètics i d’impacte paisatgístic negatiu cap al monument.

Ara l’Ajuntament ha d’actuar demanant una altra il·luminació adient amb l’entorn i retirant les faroles objecte de les nostres crítiques

Lamentam que els mecanismes de control d’obres públiques no haguessin advertit des d’un primer moment que aquestes faroles immenses no havien passat els mecanismes de control patrimonial pertinents.

En quant a la pretesa recol.locació a l’entorn de la murada, s’ha d’estudiar detalladament amb criteris patrimonials i, evidentment, passar per les comissions de Patrimoni tant de l’Ajuntament com del Consell de Mallorca.


ARCA vol felicitar als tècnics del Consell de Mallorca i demanam agilitat en la retirada i solució de la il·luminació definitiva.