18 de jul. 2014

La Comissió Llimona Sóller contínua amb el cicle sobre l'escultor català.

Plàcid Pérez en el moment de la seva dissertació.
Foto: Concha Gallego.
La Comissió Llimona-Sóller contínua el seu cicle de tres conferències titulat “Josep Llimona i el Modernisme a Sóller”. Ahir, dijous 17 de juliol es dugué a terme a la seu d'ARCA, la segona conferència, titulada “El Modernime a Sóller”, a càrrec de l'investigador solleric Plàcid Pérez Pastor.

La conferència s'estructurà en dos blocs i on l'investigador ens profunditzà ens aspectes històrics, artístics i culturals d'aquest moviment que arrelà a Sóller amb gran força cap a principis del segle XX. Sóller a dia d'avui, es pot considerar com a un referent a tenir en compte, entre els estudiosos d'aquesta matèria.

Un cop acabada la conferència, el president d'ARCA, Pere Ollers, informà als assistents de les passes dutes a terme per la Comissió Llimona Sóller (ARCA, Col·lectiu Albaïna, GRES i les artistes Pep Bauçà, Lluís Castaldo i José Ma Sicilia) i anuncià que el Consell de Mallorca, en paraula del Vicepresident de Cultura i Patrimoni, Joan Rotger Seguí, estan fent els avanços necessaris, instant a l'Ajuntament de Sóller perquè agilitzi el màxim possible et retorn del conjunt escultòric del Sant Sepulcre obra de Josep Llimona, al seu lloc original, el Cementiri de Sóller.

Volem recordar que la propera setmana el cicle es tancarà amb la visita de Natàlia Esquinas Giménez, especialista en Josep Llimona i doctoranda en Història de l'Art per la Universitat de Barcelona.

L'especialista en l'escultor català ens dissertarà dues conferències baix el títol “Josep Llimona (1864-1934), una vida dedicada a l'escultura”. Dimecres 23 de juliol a les 20'00 hores a la seu d'ARCA (Palma) i dijous 24 de juliol a les 20'00 hores al Museu Modernista de Can Prunera (Sóller).