11 de gen. 2013

Pannells de color rosa que malmenen l’estètica del Centre històric de Palma

ARCA vol denunciar davant l’opinió pública l’alteració d’un espai públic singular al centre històric de Ciutat, situat concretament a la Costa de sa Pols, darrera la parròquia de Sant Miquel.

Un bar de la zona que fa cantonada amb la Costa de sa Pols i les escales que condueixen al carrer de la Missió ha col·locat uns pannells de color rosa amb uns vidres transparents tapant la paret de pedra que separa ambdós carrers.

Estèticament és una alteració horrible de l’espai original, primer perquè amaga parcialment el mur de pedra orginal i ho decora amb un color impactant, que dellueix aquest indret tan especial.

Una altra terrassa que altera la singularitat d’un espai únic al centre històric de Palma

ARCA en aquest cas, no qüestiona les dimensions o ubicació de la terrassa, però si qüestionam l’apropiació estètica, que gairabé compartimenta l’espai públic i amaga parcialment el mur de l’escala, fonamental per entendre l’estructura d’aquest indret urbà.

Els darrers anys, aquest recó del centre històric de Ciutat ha agafat un impuls comercial, degut al seu atractiu patrimonial. La pedra antiga llueix amb força i li dóna un caràcter molt especial, que ens transporta segles enrera. És inadmisible, que els negocis instal·lats en aquest espai no reconeguin, ni respetin el lloc privilegiat on exerceixen la seva tasca comerial.

ARCA demana una intervenció municipal

Per aquest motiu, ARCA demana a l’Ajuntament de Palma que faci complir la normativa del centre històric de Palma i obligui al propietari del bar situat a la Costa de sa Pols cantonada amb el carrer de Missió a retirar els pannells de color rosa que ha afegit al costat de la paret de pedra.