18 de des. 2019

Conferència: El moviment "Art Sacre" i Josep Ferragut, a càrrec de Blanca Castaldo.

Blanca Castaldo impartint la seva conferència.
ARCA va organitzar ahir una conferència titulada El moviment "Art Sacre" i Josep Ferragut dins el cicle en homenatge a l'arquitecte Josep Ferragut.

Blanca Castaldo Suau, professora de l'Escola Superior d'Art i Disseny de les Illes Balears impartí una conferència on destacà el moviment d'Acció Catòlica, on la institució eclesiàstica s'obri exponecialment als nous barris i zones turístiques que s'estaven dissenyant a les dècades dels anys 40 i 50 del segle XX, degut a l'auge de moviments polítics i socials que li estaven guanyant terreny a l'Església, si aquesta no cambiava el seu discurs i ofereria noves propostes.

Josep Ferragut fou un agent important d'aquest canvi social i com resposta tenim la seva contribució en la construcció de vàries esglésies de la periferia de Palma, com fou el cas de Sant Josep Obrer, Sant Alonso Rodríguez o la Porciúncula. Però, també contribuí en la construcció i disseny d'esglésies en els nous barris turístics, on arribà una gran massa obrera de treballadors dedicats a l'hosteleria. Com a exemples tenim les esglésies de Sant llorenç de Palmanova (Calvià), Sant Agustí (Palma), s'Illot (Sant Llorenç des Cardassar), el port d'Alcúdia o Cala Figuera (Santanyí).