3 de des. 2019

ARCA inicia el programa "Música, turisme i patrimoni".

Josep Oliver i Gori Matas interpretant el concert modular acústic
a l'hotel Posada Terra Santa.
ARCA va iniciar ahir dilluns 2 de desembre el programa "Música, turisme i patrimoni", el qual compta amb el suport d'ASHPAMA (Associació Hotelera de Palma) i Colonya Fundació Guillem Cifre i amb la col·laboració de la Fundació Turisme Palma 365.

El programa arriba a la seva tercera edició i consisteix en itineraris històrics-culturals i concerts als hotels urbans de Palma.

L'itinerari cultural que es dugué a terme fou damunt els edificis modernistes del centre històric de Palma, moviment cultural que arribà a Mallorca a partir de l'any 1901, amb la construcció del Gran Hotel, projecte de Lluís Domènech i Montaner. També poguerem gaudir de Can Cassassayas i la Pensió Menorquina, projecte de 1910 i 1911 respectivament de l'arquitecte Francesc Roca i Simó. Posteriorment, poguerem gaudir a la plaça del Marquès del Palmer dels edificis l'Àguila, obra de Gaspar Bennazar a 1908 i Can Forteza Rei, obra de Lluís Forteza Rei a 1909. Per finalitzar l'itinerari ens dirigirem fins a la plaça del Quadrado per contemplar Can Barceló, edifici construït per Bartomeu Ferrà a l'any 1904.

Un cop finalitzat l'itinerari ens dirigirem fins a l'hotel Posada Terra Santa on els músics Gori Matas (acordió) i Josep Oliver (trombó de pistons) ens oferiren un concert modular acústic interpretant diferent temes de reconegut prestigi internacional.

Una vetlada molt agradable, on la cultura fou la protagonista en el marc dels hotels urbans de Palma, edificis de gran interès patrimonial recuperats per a l'activitat turística i pel gaudiment de la ciutadania.