23 de març 2016

Gran assistència de visitants a la inauguració de l'exposició sobre Roca Simó organitzada per ARCA

El local d’ARCA es va quedar petit per rebre tantes persones interessades en l'obra d’aquest arquitecte únic: Francisco Roca Simó.

Una exposició que va rebre alabances dels tècnics que hi assistiren

Assistiren unes 120 persones entre les quals  la degana del Col·legi d’Arquitectes,  el president de la demarcació de Mallorca del COAIB, el  Degà del Col·legi d’Enginyers de Camins i  a títol individual diversos arquitectes a més de tècnics municipals que quedaren sorpresos per la gran quantitat i qualitat d'obra feta arreu del món per l’arquitecte Mallorquí. No mancaren representants de diverses entitats culturals i de partits polítics.

L'obra de Roca Simó s’estèn des de Palma, Sóller, Felanitx, Llucmajor i Inca fins a Madrid, Almeria i Bons Aires i Rosario (Argentina)

La família de l’arquitecte va estar representada per dos néts, una renéta i nebots. La família, especialment Francisco Roca Aymar i Miguel Roca Ortega, varen agrair de manera molt afectuosa la feina de la nostra entitat en el reconeixement a l’arquitecte.

Hem convidat a l’equip de govern de Palma a fer una visita durant les primeres setmanes del mes d’abril

Equip que ha organitzat l'exposició.
Hem convidat a l’equip de govern municipal a visitar l’exposició i durant les primeres setmanes del mes d’abril ben segur trobarem la data per poder explicar la importància i l’evolució arquitectònica d’aquest arquitecte que mereix el reconeixement de la ciutat.

Primer homenatge d’un ajuntament en deute amb un arquitecte que va dur el nom de Palma arreu del món: conservar el monument de sa Feixina

El primer homenatge que se li ha de fer és desistir dels intents de destrucció de la darrera obra d’un arquitecte, enamorat de l’arquitectura que va evolucionar des de can Casasayas a Can Llofriu el primer en el més pur estil modernista i el darrer un exemple magnífic del racionalisme i com a culminació a la seva evolució, el monument de sa Feixina, d’estil art-déco-racionalista.

ARCA està organitzant una sèrie d’actes en torn a l’exposició dels quals vos anirem informant.

L’exposició ha estat duita a terme per: Blanca Castaldo (Documentació), Concha Gallego (Fotografia) Àngels Fermoselle i Benet Bohigas (Coordinació)


L’exposició romandrà oberta, després de les vacances de Setmana Santa, cada matí des de les 10'00h fins a les 13'00h.