7 de març 2016

Argument 1 en defensa sa Feixina. Inacceptable destruir patrimoni en ple segle XXI

Membres de l'actual equip de govern municipal defensant
la no destrucció de Can Bibiloni
Pluja d’arguments en defensa del Monument de sa Feixina

ARGUMENT NÚMERO 1.

1. Destruir patrimoni és inacceptable en ple Segle XXI.
El Monument de sa Feixina és un element Patrimonial singular de la nostra ciutat. També ho era Can Bibiloni. Cap dels dos estaven protegits pel catàleg municipal.

El primer acte públic conjunt dels tres partits que ara governen Cort després de les eleccions i abans d’haver constituït el pacte municipal, va ser fer-se una foto amb ARCA davant Can Bibiloni darrera una pancarta que deia: “Quina vergonya, destruir Patrimoni en Ple SXXI”.

Els tres alcaldables defensaven Can Bibiloni, un element no catalogat i que cap membre de la Comissió de Centre Històric i Catàleg de l'Ajuntament de Palma va voler protegir excepte ARCA.

Hila, Noguera i Comes varen assumir públicament el seu compromís amb la defensa del Patrimoni de la ciutat.

Quan dies després varen incloure al seu programa de govern “Desmuntar i retirar el Monument de sa Feixina” demostraren que ni pretenien complir el seu compromís ni sabien el que és Patrimoni.

ARCA recorda que el monument de sa Feixina és PATRIMONI malgrat no estigui catalogat. Igual que ho era Can Bibiloni.

La credibilitat dels nous governants va quedar molt malmenada tan sols en un marge de temps d'una setmana ja que després de comprometre’s de manera contundent i amb presència de la premsa junt a ARCA darrera una pancarta en que recriminaven que es destruís patrimoni, pretenen fer exactament el mateix que llavors criticaven.

L’Ajuntament de Palma està a temps de rectificar. Conservem el monument de sa Feixina.
Des d’ARCA oferim i demanam diàleg, consens, respecte pel patrimoni i democràcia real.