30 de març 2016

Argument 6 en defensa de sa Feixina: Destruir és un missatge educatiu negatiu i inacceptable.

Perquè destruir patrimoni és una acció violenta i agressiva i el missatge que trasllada una destrucció, és colpidor i negatiu.

El missatge educatiu que trasllada als escolars i a la societat és inacceptable.

A aquestes alçades l'equip de govern haurà vist que hi ha una gran quantitat de gent en contra de la destrucció del monument de sa Feixina.

I l'oposició a la destrucció no és, majoritàriament per motius ideològics, si no per motius molt diversos que tenen un nexe d'unió: la inutilitat d'una destrucció.

Costa creure que destruir un monument davant la mirada dels escolars propers pugui ser considerada una acció educativa. I si qui governa ho creu, des de la societat haurem de tenir preocupacions majors que la defensa estricta del patrimoni.

O potser, en el cas que arribessin a la desgràcia de destruir sa Feixina, li diran als escolars que no la estan destruint, si no que la estan desmuntant, com ens va dir a la cara el director general corresponent de Jaume Matas, mentre les excavadores destrossaven el Pont des Tren davant els seus ulls i els nostres?

No hi ha diferència entre destruir el Pont des Tren i destruir el Monument de sa Feixina

La decepció que poden provocar uns polítics que donen l'esquena i no volen escoltar arguments, és immensa i som moltes les persones que duim molts anys lluitant per evitar-les i per, en el cas que es donin, que no surtin gratuïtament.

És molt més intel.ligent transformar el missatge original i donar-li una utilitat a l'element urbà

Des d'ARCA emplaçam a l'equip de govern de l'Ajuntament de Palma a rectificar.
Conservem el monument de sa Feixina.

Des d'ARCA oferim i demanam diàleg, consens, respecte pel patrimoni i democràcia real.

ARCA avui ha fet arribar aquest argument a favor de la conservació de sa Feixina a tots els regidors de l'Ajuntament de Palma. La campanya d'arguments continuarà. Fins ara els enviats han estat:

- Argument 1. Destruir Patrimoni és inacceptable en ple segle XXI.
- Argument 2. El monument es va adaptar a la Llei de Memòria Històrica i va costar 40.000 €
- Argument 3. Les pedres no tenen ideologia. Els temps despulla el patrimoni del seu sentit original
- Argument 4. L'autor és Francisco Roca Simó, un dels més importants i internacionals arquitectes de Palma. És la culminació de una evolució del modernisme al racionalisme.
- Argument 5. Desmuntar i retirar no té res a veure amb destruir.