31 de gen. 2012

Reunió cordial però insatisfactòria amb la presidenta del Consell de Mallorca


No canvien la seva postura excloent a ARCA de la Ponència Tècnica
Quatre temes plantetjats per ARCA per a que el Consell de Mallorca demostri el seu compromís  amb el Patrimoni.
Avui ARCA ha mantingut una reunió amb Maria Salom, Presidenta del Consell de Mallorca. A la reunió també han assistit el Vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports, Joan Rotger i el Secretari Tècnic d'aquesta Vicepresidència, Miquel Barceló. En nom de l'entitat ARCA han participat el president. Pere Ollers i la vocal Àngels Fermoselle.
La reunió ha estat a iniciativa del Consell en contesta a una carta d’ARCA a la qual instava a la presidenta a rectificar l'exclusió d’ARCA de l’òrgan de consulta sobre Patrimoni.
Tot i les bones paraules dels representants polítics, no han rectificat i s’obstinen en la seva decisió. Sembla que tot i no tenir arguments continua essent difícil reconèixer errors.
Malgrat tot han assegurat que garantirien la transparència i la col·laboració amb la nostra entitat. Ens remetran els ordres del dia amb puntualitat i les actes quan les tenguin en format electrònic.
ARCA ha resumit la seva postura al respecte dient que tot i que ho consideram una declaració d’hostilitat des del seu costat (fet que neguen),  nosaltres no contestarem. Al contrari, continuarem proposant idees i propostes per salvar i fomentar el Patrimoni.
ARCA HA PROPOSAT QUATRE TEMES PER COMENÇAR
CAN WEYLER. Hem exigit agilitat i transparència. S’han compromès a  accelerar les gestions per esbrinar la situació dels doblers pendents de Madrid (1,3 milions) sempre que el Consell inverteixi en la primera rehabilitació de reforç d’estructura i teulada. No hi ha tràmits iniciats
SANTA CATALINA. Hem exigit el compromís del Consell en la preservació d’un barri històric. S’han manifestat defensors del paisatge i la personalitat de cada poble i barri. Ara falten fets i passes concretes.  No basten les paraules quan a les seves mans tenen des de fa molts anys peticions d’ARCA en el mateix sentit.
CATÀLEGS ALS MUNICIPIS. Hem insistit en la urgència de fer i aprovar catàlegs a tots els municipis. És una feina que està molt enrere.
COL·LOCAR EL PATRIMONI I LA SEVA PROTECCIÓ COM A MOTOR ECONÒMIC. Hem plantejat la necessitat de que les persones que estan a política considerin el Patrimoni un actiu turístic, des del patrimoni humil fins al monumental. També la rehabilitació en lloc de la obra nova, ja que la substitució dels immobles originals lleva l’autenticitat. De paraula tothom estava d’acord, ara falten fets.