11 de gen. 2012

Necrològica

Ha mort el nostre soci En Gori Puigserver Arbona, de Sòller, als 75 anys. Recordam, en aquests trists moments, tota la saviesa constructiva i, molt especialment, l’entusiasme contagiós que tenia En Gori pel Patrimoni de Mallorca i les seves tècniques ancestrals.
 
En Gori havia crescut amb el tacte de la pedra, de la terra, del guix, de tots els materials de Mallorca, amb els que els segles i els homes com ell  han cisellat la meravella de la nostra herència arquitectònica. No debades va formar part de la desapareguda -i avui més que mai enyorada- Confraria Guillem Sagrera que conservava, com un tresor, els secrets ancestrals d’aquells cents de mestres d’obres, humils, savis i honrats, que han viscut i treballat en aquesta terra, les obres dels quals encara admiram, especialment pel seu anonimat, el seu voler passar dessapercebuts i el seu treball marcat perquè només tingués la signatura d’allò ben fet.
 
Sempre que ARCA necessità en Gori el va tenir per donar un consell, una opinió, per ajudar, per cridar l’atenció sobre qualque problema relacionat amb el Patrimoni o qualque malifeta.
 
Amb molta de raó l’esquela mortuòria pregona “Gori Puigserver, mestre d’obres”, perquè el treball, la suor i la saviesa que vénen de la pròpia terra i que a ella tornen, constitueixen, tot plegat, un dels títols més nobles que pot assolir una persona.

Descansi en pau.

Palma, 11 de gener de 2012