25 de gen. 2012

Seleccionades les candidatures al Premi ARCA per protecció al Patrimoni i Premi ARCA per agressió al Patrimoni de 2011

Demà al sopar d’ARCA es faran les votacions

Durant el més de gener, ARCA acostuma a fer un repàs a les accions a favor i en contra del Patrimoni Històric duites a terme a l'illa de Mallorca durant l’any recent acabat.

El premi ARCA per protecció al Patrimoni simbolitza l’alabança a les accions privades o públiques a favor de la preservació del Patrimoni.

Al contrari, el premi ARCA per agressió al Patrimoni simbolitza el rebuig a aquelles iniciatives que han destruït o posat en perill el Patrimoni Històric.

Les candidatures d’aquesta edició són les següents:

CANDIDATURES AL PREMI ARCA PER PROTECCIÓ AL PATRIMONI

- RTV Mallorca per la seva vocació cultural, plural i oberta. Durant els darrers anys, tant TV Mallorca amb els Serveis Informatius i de Programes, com a ONA Mallorca han apropat la cultura i el patrimoni a la ciutadania de la nostra illa, deixant un arxiu audiovisual de gran valor patrimonial per a la nostra comunitat.

- Societat Balear de Matemàtiques per la seva tasca científica, divulgativa i d’apropament al patrimoni històric de Mallorca. Gràcies als seus coneixements hem pogut tenir més informació de l’efecte asombrós que provoca la llum solar quan entra per les rossases de la Seu.

- Amics del Campament dels Soldats (Artà) per la feina duta a terme per aquest grup d’estudiossos és doblement interessant, primer al ser un projecte de voluntariat i totalment altruista, i segon perquè intenta donar respostes a uns anys, on tot foren interrogants i així recuperar la memòria històrica del nostre poble.

CANDIDATURES AL PREMI ARCA PER AGRESSIÓ AL PATRIMONI

La destrucció de l’edifici de Santa Catalina situat a l’avinguda de l’Argentina, 31. Símbol del menyspreu pel patrimoni d’aquest barri històric. Senyalam com a responsables directes a més de molts altres a l’anterior i a l’actual responsables d’urbanisme de Palma: Yolanda Garví i Jesús Valls.

- La destrucció de la locomotora Brown Boveri per l’empresa Ferrocarril de Sóller.  Element del patrimoni industrial de (1928). Només hi havia set exemplars com aquest a la resta del món. És una llàstima, perquè aquesta empresa havia actuat amb gran respecte cap al patrimoni cultural.

- La propietat i les administracios pel mal estat de conservació que presenta la possessió de Son Cabrer, bé catalogat i que la llei obliga al propietari a conservar.

Demà vespre, al sopar d’ARCA es produirà la votació per tal de triar la candidatura guanyadora de cada premi.

Dia: Demà, dijous 26 de gener.
Lloc: Restaurant Rodeo Grill. C/ Ramon i Cajal, 16.
Hora: a partir de les 21’00h

Abans de les 22’30h, vos comunicarem el nom de les candidatures guanyadores.