1 de febr. 2012

ARCA alerta que la desprotecció de Can Serra no favoreixi a la destrucció del patrimoni interior de l’immoble

El Consell de Mallorca ha llevat la categoria de BIC a una part de l’edifici Can Serra de Palma. És la part de l’immoble que correspon al segle XIX.
Per tothom és coneguda la vàlua d’aquest edifici del gòtic civil de Palma, el qual pareix ésser que manté la protecció de BIC, però no manco important ha de ser la construcció que s’afegí al segle XIX.
Uns arcs apuntats i un forn antic han de ser conservats, segons ARCA
Segons les darreres visites a les quals hem tengut l’oportunitat d’accedir a Can Serra i el debat que s’ha generat a les pasades sessions de la Ponència Tècnica de Patrimoni del Consell de Mallorca, podem afirmar que aquesta desprotecció de BIC de la construcció del segle XIX, possa en perill uns arcs apuntats i un forn antic.
ARCA demana a l’administració que vetlli per la correcta conservació del patrimoni històric i per tant que no es pot consentir que es destrueixin aquests elements de gran vàlua històrica.
Cal tenir en compte que el forn de Can Serra és únic a Palma per les seves característiques tipològiques i constructives, de factura del segle XIX. El forn no ha passat per alt al tècnic de patrimoni etnològic del Consell de Mallorca, el qual avala la seva conservació.