23 de gen. 2012

ARCA expressa la seva disconformitat davant el Consell de Mallorca per haver estat exclós de la Ponència Tècnica de Patrimoni

El passat divendres 20 de gener ARCA va convocar una roda de premsa davant Can Weyler, per fer pública la seva disconformitat amb el Consell de Mallorca, per haver estat exclós de la Ponència Tècnica de Patrimoni Històric del Consell de Mallorca. ARCA va aprofitar per denunciar i demanar que passa amb Can Weyler? On són els doblers que hi havia assignats per a la seva restauració?

ARCA va llegir el següent manifest davant els mitjans de comunicació:

A LA CIUTADANIA DE MALLORCA

Davant l’arbitrària exclusió de l’Associació per a la Revitalització del Centres Antics de la Ponència Tècnica de Patrimoni del Consell de Mallorca:

ARCA, Medalla d’Or de les Illes Balears

DECLARA

Que aquests 25 anys passats i els com a mínim 25 anys  que continuarem en servei absolutament desinteressat al poble de Mallorca en la cura del Patrimoni, han estat i seran un orgull per a la nostra associació.

Que  ha estat especialment satisfactori poder aturar  operacions de destrucció del Patrimoni  i poder així garantir la preservació per a la posteritat: p.ex. la protecció de Sa Gerreria,  les Torres del Temple, El Jonquet, la Soledat, Cas Senyor (Calonge), els conjunts d’escars de Sa Ràpita, Conjunt històric d’ Orient, etc.

Deixam constància que s’ha col•laborat sovint, i ho continuarem fent amb tècnics de Patrimoni per fer actuacions de defensa:p.ex. la Torre del Llum d’Alaró, restauració de capelletes, restauració de rellotges de sol, participació a ponències, debats, etc..ARCA, durant aquest 25 anys ha demostrat esser una de les entitats més reivindicatives en vers la defensa del Patrimoni , tan és així que molts de ciutadans si hi ha adreçat per a fer les seves denúncies o queixes. ARCA organitza el FORUM DEL PATRIMONI,  que ajunta a mes de 30 entitats conservacionistes. A mes té persones col•laboradores que vetllen per a la defensa del  Patrimoni Històric. Excloure a ARCA de la Ponència Tècnica és fer fora la veu de molta gent que només els uneix l’estima i defensa del Patrimoni Històric.

ARCA és conscient de la molèstia que significa una associació ciutadana independent per aquells que, amb excuses diverses, volen la destrucció del Patrimoni amb totes les benediccions i sense veus discordants.

Els nous responsables de Patrimoni  del Consell de Mallorca amb la seva decisió provoquen una restricció més de la ciutadania, a la vegada que un suposa un intent de fer callar una de les entitats que mes vegades s’ha alçat en defensa del  Patrimoni i que a ben segur ho seguirà fent, ara mes que mai.

Els greuges a ARCA no tenen importància si ho comparam amb allò que de veres ens preocupa: el Patrimoni de Mallorca en perill.

ARCA des d’aquí crida a la bona gent mallorquina a aixecar la veu sense defallir en defensa de la seva herència col•lectiva: ho poden fer individualment o, si així ho consideren, posant-se en contacte amb ARCA. No dubtin que la nostra entitat continuarà amb la mateixa força o més, instant la protecció i l’estudi del Patrimoni i representant la veu de la denúncia dels abusos i incultura que du a la destrucció dels vestigis de la nostra història.

Una vegada més expressam el nostre agraïment a la ciutadania, a entitats treballadores i generoses, com el Grup d’Estudi de les Fortificacions (també injustament defenestrada de la Ponència ) i especialment als mitjans de comunicació, reducte vital, hores d’ara, per posar en evidència els problemes patrimonials.

ARCA seguirà, no ho dubteu, al servei del Patrimoni i de Mallorca.