19 de juny 2009

Reunió positiva amb representants de l’Ajuntament de ses Salines.

Donam per salvat l’edifici del Quarter de Carabiners de la Colònia de Sant Jordi.
El passat dimarts, representants d’ARCA varem mantenir una reunió amb l’actual batle de ses Salines, Sebastià Burguera i el representant de UM i futur batle, Tomeu Lladonet. La reunió es va mantenir a petició de la nostra entitat.

Nou conveni amb el Ministeri
La catalogació del quarter tal i com obliga el Consell de Mallorca al seu informe és el motiu pel qual s’ha de modificar el conveni signat, fa aproximadament un any amb el ministeri i que preveia la demolició de la Caserna. La negociació d’un nou conveni pot ser molt beneficiós per la Colònia i per ses Salines.

Continuïtat del carrer
El carrer Sol pot mantenir la previsió de continuïtat, però amb una amplària inferior quan passa devora el quarter.

Conservar la subvenció dels Fons Estatal d’Inversió Local
Creim que és possible aprofitar la subvenció estatal. Es tracta de transformar el projecte que abans pretenia destruir l’edifici i invertir els doblers en rehabilitació o millora de l’entorn
ARCA proposa que l’edifici catalogat i protegit passi a ser propietat de ses Salines i sigui utilitzat per albergar un equipament de caire cultural i que fomenti la investigació històrica.

ARCA proposa la creació del Museu de la Història del Contraban
Hem dissenyat una presentació amb dibuixos de l’edifici rehabilitat i transformat en museu i també especificant els continguts del futur museu. Hem lliurat un exemplar a l’Ajuntament de ses Salines. Aquesta proposta la presentarem en roda de premsa el proper dilluns a la seu d’ARCA.