12 de juny 2009

Activitat cultural i reivindicativa a la Colònia de Sant Jordi

ARCA organitza pel diumenge 14 una activitat cultural per reivindicar la conservació del Quarter de Carrabiners de la Colònia de Sant Jordi i celebrar els avanços cap a la seva protecció.

La història del contraban a la zona

El diumenge dia 14 hem organitzat una petita visita cultural i reivindicativa amb ARCA a les immediacions del Quarter de Carrabiners de la Colònia de Sant Jordi.

L’ historiador Cristòfol Miquel Sbert i el responsable dels recorreguts d’ARCA Biel Barceló ens explicaran com funcionava el contraban a les nostres costes, els amagatalls, els materials, les incautacions, l'evolució a través els anys... tot plegat amb històries i anècdotes.

Plans del dia:

A les 11h ens veiem al mateix Quarter, al carrer Lluna, cantonada Sol, a la Colònia de Sant Jordi. No podrem visitar l’edifici per dins.
Farem una petita caminada pel carrer Sol fins a la mar, amb Cabrera al fons, mentres que en Miquel Sbert i en Biel Barcelò aniran donant explicacions.
Aturada al bar Colonial per prendre un refresc i acabar el col·loqui.
Explicacions de la situació actual de l’edifici i la nostra feina per aconseguir la seva protecció.
Aproximadament a les 13,30h, quedarem lliures per poder anar a dinar o a prendre un bany a la mar

Com sabeu l’Ajuntament de Ses Salines tenia previst esbucar el Quarter de Carabiners de Sa Colònia de Sant Jordi. La intervenció d'ARCA ha evitat, per ara, el que hagués estat una imperdonable destrucció. El Consell Insular, a petició nostra ha instat la seva catalogació. L’activitat de diumenge pretén aportar un afegit cultural a la nostra reivindicació.

L’activitat de diumenge és apta per a gent gran i joves a més de famílies amb infants. Vos hi esperam.