19 de juny 2009

ARCA s'oposa a la grandària desproporcionada dels cartells del fons EILO

Des de que varen començar les obres públiques, referent al fons EILO, hem estat analitzant la grandària dels cartells que s’han col·locat de forma visible a cada una de les obres que s’estan executant a Ciutat. La nostra entitat considera que aquests són excesivament grans i desproporcionants, en relació als indrets urbans que ocupen i fan malbé a la imatge de Ciutat.

Entenem i ens sembla necessària la instal·lació de qualque ròtol explicatiu que informi a la ciutadania, i que li ajudi a entendre i a dur amb més paciència les molèsties provocades. Ara bé, un cartell sobredimensionat i lleig no és la millor manera de decorar la nostra ciutat.

Al Centre Històric aquests ròtols incompleixen la normativa.

La normativa sobre publicitat és molt estricta al Centre Històric i en aquest moments són especialment ofensius els que es troben ubicats a l’entrada de la plaça Major i a la plaça Santa Eulàlia.

Aquesta ordre ha vingut imposada de Madrid com a clau per poder rebre la subvenció per executar les obres. Però creiem que les autoritats locals han de fer arribar la seva queixa al govern central, per tal de trobar una alternativa, ja que a partir d’ara arribaran noves subvencions per projectes municipals i no ens hauríem de trobar amb el mateix problema.

ARCA sol·licita a l’Ajuntament de Palma que traslladi al Ministeri de Foment la nostra proposta, ja que aquests ròtols poden ser apropiats a les obres d’una autovia, però ofenen el bon gust i perjudiquen la imatge i per tant l’economia de les nostres ciutats i pobles quan es posen a qualsevol carrer o façana, especialment als centres antics.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Estic d,accord--son horroros tan gran especialement facada de museo de mallorca y como amiga del museo queda clar que es un letrero del estat.Lastima no hay noticis en ingles para la 20% estrangers en el centre historic--Hay que publicar leyes de patrimony de la obligation de veins que observin perill de destruccio en un be integrant del patrimoni historic-etc.-article 3-etc