21 de març 2024

SOPAR D'ARCA AMB GRAN ÈXIT DE PARTICIPACIÓ


 
GUANYÀ LA VOTACIÓ NEGATIVA LA TERRASSA DE ES BALUARD PEL PREMI ARCA DESTRUCCIÓ DEL PATRIMONI

Papereta de votació dels premis ARCA 2024

 
ELS PREMIS ARCA PROTECCIÓ PATRIMONI ELS GRANS PROTAGONISTES
 
JOSEP LLUÍS GRADAILLE AGRAÍ SENTIDAMENT LA DISTINCIÓ AL JARDÍ BOTÀNIC
 
El sopar d'ARCA al restaurant Portixol va ser, un any més, un èxit de participació, amb a prop d'un centenar d'assistents i la qualitat dels premiats.
 
Menció especial a Josep Lluís Gradaille i Jardí Botànic de Sóller


Josep Lluís Gradaille recollí el seu diploma de ARCA MENCIÓ ESPECIAL CONSERVACIÓ DEL PATRIMONI per la constància i la professionalitat en la creació i manteniment del Jardí Botànic de Sóller. Ell, a les seves paraules d'agraïment i record, valorà el suport de moltes persones i entitats. També elogià la feina de Magdalena Vicens, que és la tècnica conservadora del Jardí Botànic.
 
Els tres PREMIS ARCA PROTECCIÓ DEL PATRIMONI no varen ser votats perquè els tres es mereixen la màxima valoración.
 
Premi Protecció del Patrimoni a Pedro Montaner i Magdalena Quiroga per Can Vivot

Pedro Montaner i Magdalena Quiroga  de Can Vivot, recolliren el seu diploma recordant que la seva és l'única casa senyorial íntegra en continent i contingut que queda a Palma. A judici d'ARCA la tenacitat per a la seva conservació es mereix la complicitat de les institucions i els hi agraïm sincerament.
 
Premi Protecció Patrimoni a Jordi Carulla i alumnes Sant Francesc

Jordi Carulla, professor del col·legi Sant Francesc, recollí el diploma en nom també dels seus alumnes, nines i nins d'entre 12 i 13 anys que tenen consciència de la necessitat de participar en la millora de la societat començant pel seu entorn. Que infants clamin contra les pintades vandàliques mostra un futur més lluminós.
 
Premi Frontó de Sineu i Juan Fernández Mena

Un emocionat Juan Fernández Mena agraí el seu merescut premi recordant com, el fet dectrobar el Frontó de Sineu i rehabilitar-lo i tornar a donar-li activitat, a ell li ha canviat la vida, per a bé. El Patrimoni amb ell té una altra oportunitat, fet que des d'ARCA volem destacar.
 
El PREMI ARCA DESTRUCCIÓ DEL PATRIMONI va ser votat entre el centenar d'assistents i la gran majoria trià com el més ferest entre els tres: La Terrassa de Es Baluard. Un projecte colonitzador, invasiu i innecessari a la mateixa murada de Palma. El Patrimoni no és un contenidor per instal·lar un beach club.
 
L'acte va concloure amb el balanç d'activitats anual del president, Pere Ollers, que va recordar amb afecte na Maria José Massot,  que ja no està entre nosaltres

Tots els Premis Protecció del Patrimoni 

Entre les persones assistents al sopar Rosa Planas, Josep Forteza Rey, Maria Massanet, Joan Guaita, Pere Galiana, Jeanine Cook, Juanjo Caldés...També hi havia representants de gairebé tot l'arc polític i càrrecs públics com Xavier Bonet, Maribel Arnau i Pedro Vidal.