19 de març 2024

EL JARDÍ BOTÀNIC DE SÓLLER I EL SEU CREADOR, JOSEP LLUÍS GRADAILLÉ REBRÀ D'ARCA UN RECONEIXEMENT


ARCA, a més dels premis Protecció i Destrucció del Patrimoni, cada any atorga una menció especial a una iniciativa que mereix lloança i on la administració tengui alguna mena d'implicació. 

La MENCIÓ ESPECIAL D'ARCA  PROTECCIÓ DEL PATRIMONI 2024 és al:
Jardí Botànic de Sóller i a Josep Lluís Gradaille com impulsor, creador i primer director, càrrec que ocupà durant molts anys, d'aquesta important iniciativa científica, patrimonial i cultural.
Josep Lluís Gradaille Torrella 

El Jardí Botànic de Sóller es va iniciar l'any 1985 i es va obrir al públic l'any 1992 com centre de conservació, investigació i aprenentatge de la flora mediterrània i especialment de la flora balear. 

La disposició del terreny, amb elevacions pensades i creades especialment, facilita el creixement de les distintes espècies recreant hàbitats adients.

Detall del Jardí Botànic de Sóller

Es tracta d'un jardí botànic de conservació, amb plantes d'àmbit mediterràni que a més de la feina de divulgació, aprofondeix dins el coneixement de les plantes autòctones, garanteix la preservació i conservació dels endemismes i de totes aquelles espècies en perill d’extinció, seguint els mètodes tècnics i cientifics mès capdevanters. 

La voluntat, constància, perseverància i passió per la creació del Jardí botànic a Sóller de Josep Lluís Gradaille, el fan mereixedor d'aquest premi que ARCA atorga

El diploma acreditatiu serà entregat durant el sopar anual d'ARCA del proper dimecres 20 de març.