10 de juny 2019

Son Busquets ha d’estar als acords de Cort.

Joves Arquitectes de Mallorca, ARCA, Palma XXI i l’AAVV de Cas Capiscol-Son Busquets reclamen a PSOE, MÉS i Podem la inclusió de les promeses electorals de la modificació del PERI i la inclusió com a sòl públic de Son Busquets als pactes de govern de l’Ajuntament de Palma.

El procés de participació ciutadana per modificar el PERI de Son Busquets, promogut per l’associació Joves Arquitectes de Mallorca, amb la col·laboració de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears (EASDIB), l’associació Taula d’Arquitectura (Td’A), el Col·legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears (COAIB), l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Sant Cugat del Vallès (ETSAV-UPC), ARCA, i l’AAVV de Cas Capiscol-Son Busquets, va demostrar que el PERI 2011 era obsolet i va provocar la rectificació de l’Ajuntament de Palma, que va paralitzar l’aprovació definitiva el passat mes de febrer.

Durant la campanya electoral, la majoria de partits es varen comprometre a la modificació del projecte inicial, per tal que aquesta zona de Palma sigui un exemple d’urbanisme sostenible, a partir dels criteris de conservació, rehabilitació, autosuficiència energètica i confort pels residents i vianants. Les associacions recorden que no es tracta de conservar dues naus, sinó de replantejar la mobilitat i la distribució dels nous habitatges i equipaments per tal de conservar la majoria dels espais existents a l’antiga caserna de Son Busquets. Una oportunitat única per Palma per tal de millorar la qualitat de vida i la conservació de la petjada de la història.

També aprofitam per recordar que la compra pública de Son Busquets permetria allotjar 830 dels 1.500 habitatges protegits que han acordat els equips de govern. El fet que el PSOE ostenti la presidència del govern central, autonòmic i Cort representa una oportunitat única per complir el compromís de mantenir la titularitat pública del sòl de Son Busquets que varen expressar els tres partits al debat electoral organitzat per la JAM.