2 de juny 2014

Recorregut embARCA't: Visita a Vil·la Francisca

Vista de Vil·la Francisca.
Foto: Benet Bohigas.
El passat dissabte 31 de maig ARCA va dur a terme un recorregut embARCA't titulat “Visita a Vil·la Francisca (Bunyola)”, dirigida per Bàbara Galmés, família propietària i la historiadora Bàrbara Suau.

EL CASAL MODERNISTA DE VIL·LA FRANCISCA (BUNYOLA)

El casal modernista de Vil·la Francisca, de Bunyola, construït entre 1908 i 1911, fou dissenyat pel delineant Guillem Puig i Salvà, a instàncies de la propietària, Francisca Creus Borràs, que havia fet fortuna a Filipines. 

Aquesta singular construcció combina els trets modernistes -a la moda de l’època- i els orientals -com a record de l’estada de la propietària a Filipines, la qual volia que la casa semblàs una pagoda oriental-. 

Bàrbara Galmés dirigint la visita al grup d'ARCA.
Foto: Benet Bohigas.
A Bunyola el casal és conegut popularment amb el nom de la Torre, ja que a un costat de la construcció s’alça una torre quadrada, coronada amb un pinacle de rajoles verdes i grogues

El casal de Vil·la Francisca mostra nombrosos elements i detalls modernistes i orientals: el pòrtic d’accès, el jardí, l’escala onada, amb un drac a cada costat, columnes amb capitells  florals, rajoles decorades o mobles i objectes orientals, entre d’altres. 


Text: Bàrbara Suau.

Fotografies: Benet Bohigas.