23 de juny 2014

ARCA denúncia pintures esgrafiades al carrer Palau, devora la Seu i el Palau Episcopal

ARCA ha pogut tenir coneixement de les pintures esgrafiades que es duen a terme a la paret lateral de l'edifici conegut com a Can Socies o Can Feliu de Cabrera, la qual dóna al carrer Palau.

Aquest cèntric i històric carrer, es situa a escassos metres de l'abside de la Seu i del Palau Episcopal, una de les zones més importants i visitades del centre històric de Palma, pel seu valor cultural, visual i paisatgístic.

A més hem de recordar que tot el Centre Històric ha estat declarat Conjunt Històric i per tant sotmès a majors controls per evitar la vulgarització i per tal de controlar la qualitat de l’entorn.
Durant el darrer temps, s'ha creat una mala tendència, que suposa en esgrafiar cors a la façana d'aquest edifici que dóna al carrer Palau. La moda és tal, que es poden trobar imatges a internet, on es pot veure com els turistes decideixen deixar la seva signatura amorosa en la paret d'aquest carrer.

Actualment, la façana lateral d'aquest edifici ha quedat totalment avassada de cors, que malmenen la imatge d'una zona tan transitada i d'una importància històrica i cultural.

ARCA demana l'actuació urgent per part de l'Ajuntament de Palma per evitar la vulgarització i el progressiu deteriorament del Centre Històric

ARCA ha demanat a l'Ajuntament de Palma una major vigilància policial per evitar que la façana lateral del carrer Palau, contuinui essent esgrafiada i que es dugui a terme un pla de neteja, per evitar la mala imatge que donen aquests tipus de tendències.