30 de maig 2014

ARCA demana una vegada més la conservació in situ de determinats elements del Camp de Fútbol del Mallorca conegut ara com a Lluís Sitjar.

ARCA vol que es mantingui in situ la porta amb l’escut del camp de fútbol del Mallorca i les finestres de les taquilles, per conservar el record visual d’una part recent de la història ciutadana.


Davant l’aprovació d’un projecte de demolició per executar subsidiàriament l’Ajuntament de Palma, ARCA demana a l’Ajuntament que conservi la porta amb l’escut i les taquilles com a record visual d’una part de la nostra història.

ARCA ha fet arribar aquesta petició des de l’any 2011 als responsables municipals. 

Conservar la porta i la imatge de les finestretes de les taquilles i perquè no, la referència topogràfica dels quatres punts de córner, ajudaria a conservar la memòria d’una part de la nostra història real.
Sigui quin sigui el destí final d’aquest espai, la nostra proposta és perfectament compatible ja que es pot integrar en qualsevol projecte.

ARCA proposaria que en lloc del nom de Lluis Sitjar es recordàs pel nom amb el que tothom es sent reconegut el de Camp de Fútbol del Mallorca, no oblidem a més la històrica competició entre la gent del Mallorca i la del Balears. 

Denominació del Club
El club esportiu Mallorca es va fundà l’any 1916 amb el nom de Alfonso XIII Fútbol Club. Més tard, el Rei Alfons XIII li va concedir el títol de Reial Societat.Va ser l’any 1931 quan es va canviar el nom del Real Societat Alfonso XIII pel de Real Club Deportivo Mallorca

El camp de fútbol
El camp on jugava el Mallorca primer era a un altre indret de Ciutat. Va ser l’any 1945 quan s’inaugurà Es Fortí, el camp que avui es coneix com a Lluís Sitjar.

Hi ha llocs a les ciutats, que tothom coneix. Està bé quan els temps obliguen a la seva desaparició, conservar qualque vestigi que ens ajudi a recordar aquella fita ciutadana.

La nostra proposta no costa doblers, tan sols aporta sensibilitat. Esperam que ara d’una vegada per totes, s’acepti aquesta proposta.