18 de juny 2014

ARCA manifesta la seva alegria per la sentència del TSJB sobre Es Guix

Membres de la plataforma en defensa de Lluc.
Demanam que no es recorri la sentència davant el tribunal Suprem i que s’admeti la barbaritat contra el nostre Patrimoni Cultural i Paisatgístic que implicava l’absurda urbanització.

Des d’ARCA hem mantingut una constant vigilància sobre aquest perill inacceptable de destrucció d’un entorn privilegiat dins la Serra de Tramuntana, declarada Patrimoni de la Humanitat.

Després d’aquesta contundent sentència contra l’urbanisme a la carta, seria bó que el Vicepresident del Govern i ex-batle d'Escorca, Sr Antoni Gómez fes unes declaracions públiques reconeixent la seva gravíssima errada.

També l’any 2011, el Conseller Company deia que la urbanització des Guix estava damunt la seva taula per estudiar-la, rebent les crítiques de tota la gent que estima el Patrimoni. Després d’aquesta sentència estaria bé reconèixer les errades i les polítiques equivocades que el que fan és posar en risc la nostra economia.

Potenciar la Serra ja declarada Patrimoni de la Humanitat

Projecte des Guix
La figura de Patrimoni de la Humanitat per a la Serra de Tramuntana atorgada per la UNESCO, s’ha de vetllar i millorar. Qualsevol merma de la qualitat paisatgística, natural o etnològica, com seria l’aberrant intenció de crear un poble a “Es Guix” o continuar amb la urbanització existent, de sobte seria vist com  un  cop contra els interessos de futur de la nostra comunitat.

ARCA ha treballat contra la urbanització des Guix i a favor de la declaració de la Serra de Tramuntana Patrimoni de la Humanitat. `Celebram aquesta sentència i esperam que serveixi per evitar també altres agressions i passes enrera amb el Patrimoni de Mallorca.


El futur econòmic i turístic passa per la conservació