18 de juny 2014

ARCA organitza un col·loqui-debat titulat “La protección de los centros históricos inscritos en la UNESCO”

Mercè Gambús, Marina Batinic i Pere Ollers.
Ahir dimarts 17 de juny ARCA va organitzar un col·loqui que duia per títol “La protección de los centros históricos inscritos en la UNESCO”, a càrrec de Marina Batinic, estudiant de Màster de Patrimoni per la Universitat de Perpinyà Via Domitia (UPVD) per conveni de doble titulació amb el Màster de Patrimoni cultural de la Universitat de les Illes Balears (UIB).

La presentació fou a càrrec de la Dra. Mercè Gambús Saiz, professora del departament de Ciències Històriques i Teories de les Arts de la UIB i tutora de l'alumna Marina Batinic. El president d'ARCA, Pere Ollers, precedí a les convidades amb una salutació per a les persones assistents que ompliren el local de la nostra entitat.

Marina Batinic explicant a la seu d'ARCA els seus estudis.
El col·loqui tractà sobre la gestió de centres històrics, on Marina Batinic va expossar alguns exemples que ha estudiat d'aprop, com ara el cas de Bath (Regne Unit), Albi (França), Split i Dubrovnik (Croàcia).

Una vegada finalitzada la dissertació, es dugué a terme un petit debat, per tal d'avaluar com tots aquests exemples poden ajudar en el cas de Palma sigui declarada com a Patrimoni de la Humanitat.