6 de març 2014

ARCA lloa el treball pel Patrimoni de l’Ajuntament de Felanitx

Parròquia de Sant Miquel
ARCA vol la lloar l'actitud que ha tengut l'Ajuntament de Felanitx recentement.

La nostra entitat veu amb bons ulls l'actitud que ha tengut darrerament l'Ajuntament de Felanitx en quant a la recuperació del patrimoni històric del seu municipi.

Tantes vegades hem críticat l'estat d'abandonament que patia l'antic edifici de sa Cooperativa o el castell de Santueri, que finalment pareix que hi hagut una solució positiva cap a la seva conservació i gaudi per a la ciutadania.

Felanitx és un municipi excepcional que presenta elements culturals de primer ordre, com ara el puig de Sant Salvador, el castell de Santueri, el jaciment arqueològic de Closos de Can Gaià, sa Cooperativa, l'església parroquial de Sant Miquel o el convent de Sant Agustí.

SENSIBILITZACIÓ I RECUPERACIÓ
Un cop iniciada aquesta tasca de sensibilització i recuperació del patrimoni cultural, des d'ARCA pensem que és important fer un programa que relacioni tot aquest llegat cultural i que sigui part viva, tant per a la ciutadania, com per als turistes.

Pensem que es podrien fomentar rutes culturals, per tal que es visitin aquests elements i que es demanin ajudes a nivell europeu perquè espais com sa Cooperativa puguin servir com un impuls social i laboral per a la comarca.

PATRIMONI, FONT ECONÒMICA
Closos de Can Gaià.
Foto: Pep Camps.
ARCA pensa que s'ha de veure el patrimoni cultural com a una font econòmica molt important. Si s'inverteix en la seva conservació, preservació i divulgació serà una font de riquesa molt important. Comarques de llevant com a les que ens referim, necessiten un impuls i la inversió en patrimoni revertirà damunt la societat.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Felanitx no pot anar tot sol, es necessita també la implicació del Consell de Mallorca i dels diferents agents socials de la comarca, empreses, associacions, particulars,... han de ser conscients de la importància que presenta aquesta implicació.