18 de març 2014

ARCA s'oposa a la degradació de l'edifici del Bar Milan

ARCA s'oposa a la degradació de l'edifici del Bar Milan, situat al carrer Arxiduc Lluís Salvador, 46 cantonada amb la plaça Fleming. Segons informacions aparegudes aquest cap de setmana a la premsa, és intolerable que l'Ajuntament de Palma i el Consell de Mallorca deixin que un edifici tan emblemàtic com aquest s'acabi degradant.

La façana de l'edifici del carrer Arxiduc amb la plaça Fleming presenta una protecció tipus r (54-09), el qual vol dir, que per llei s'ha de protegir, degut a que presenta una tipologia típica i dóna una gran personalitat a aquesta barriada de l'Eixample de Palma.

ARCA vol recordar a les institucions que tenen la competència en matèria de patrimoni històric, aquell lema de “cap barri sense patrimoni”. A les barriades no poden desaparèixer elements que tenguin valor cultural o un atractiu estètic o visual.

L'edifici del qual estem parlant, fou construït a l'any 1933, llavors estaríem parlant d'una de les construccions més antigues d'aquesta barriada i no esteim disposts a que la ciutat i aquest barri de l'Eixample perdin un altre bé cultural.

Molts d'anys d'abandonament

ARCA ha pogut cosntatar que a l'any 2002 s'inicià un decret de protecció per part de l'Ajuntament de Palma, degut a les anomàlies que presentava l'edifici. L'expedient s'allargà i mai s'arribà a fer res, per aquest motiu, col·locaren unes xarxes de protecció que actualment encara es troben sota els hivernacles.

ARCA demana a l'Ajuntament de Palma i al Consell de Mallorca que actuin ara que hi sóm a temps, perquè si deixem passar el temps, serà l'excusa perfecte per declarar-ho en estat de runa, com ja va ocórrer amb l'edifici de la plaça Quadrado o a l'avinguda de l'Argentina cantonada amb el carrer d'Aníbal a Santa Catalina, on les institucions que han de vetllar pel patrimoni cultural d'aquesta illa, feren un paper merament testimonial.