24 de febr. 2014

Recorregut embARCA't: "Història del moble a Mallorca: del barroc al modernisme”.

Kika i Maria Coll al centre de la imatge, amb Jaume Munar (Parlament) 
El passat dissabte 22 de febrer ARCA va organitzar un recorregut embARCA't titulat "Història del moble a Mallorca: del barroc al modernisme", dirigit per la restauradora Kika Coll i la historiadora de l'art Maria Coll.

Aquest fou el segon recorregut sobre la històra del moble a Mallorca, dividits per ordre cronològic. En aquesta ocasió poguerem gaudir del mobiliari de l'edifici de l'Ajuntament de Palma a la plaça de Cort, on visitarem el salo de plens i la caixa de la Insaculació, un dels pocs elements que es salvaren de l'incendi de 1894. 

Caixa de la Insaculació (Ajuntament de Palma)
Posteriorment, ens traslladarem fins al Parlament de les Illes Balears, allà poguerem comentar una sèrie de mobles que es troben al vestíbul d'entrada els quals formaven part del Círculo Mallorquín, institució propietària d'aquest immoble fins a 1980. L'edifici fou adquirit per la Comunitat Autònoma a l'any 1983 i es quedà amb seu mobiliari i obra pictòrica.

Xemeneia modernista (Parlament)
Un cop finalitzada la introducció del vestíbul, poguerem conèixer d'aprop el penjador i xemeneia modernista que es troba a l'actual despatx del cap de gabinet i la biblioteca del Parlament, especialitzada en temes de dret.

ARCA repetirà ambdós recorreguts sobre la història del moble a Mallorca degut al seu interès i demanda.

Fotos: Gabriel Pascual.