Demà
dissabte 8 de març ARCA i Diana Ferreira tornen a oferir un
itinerari per la històrica barriada de Santa Catalina, per conéixer
una mica més el patrimoni històric que presenta. La visita es
completarà amb una demostració gastronòmica de plats tradicionals
de la cuina mallorquina, que tindrà lloc al mercat de Santa
Catalina. Degut a la bona rebuda que ha tengut aquest activitat,
arribem a la quarta edició, amb la particularitat que aquesta vegada
es farà en anglès.
El
patrimoni i la gastronomia són dos exemples de la tradició cultural
de Mallorca i que ARCA mitjançant els recorreguts culturals vol
impulsar, per donar a conéixer als ciutadans i ciutadanes de
Mallorca.
L’itinerari
històric serà dirigit per Sergio García, representat de
l'associació d'Ex-Alumnes
i Amics d'Universitats Nord-americanes a Mallorca (FAAUM)
i comptarà amb els
següents punts de visita:
- Montepío de Previsión del Arrabal de Santa Catalina. C/ Fàbrica. Exemple de moviment associatiu, fundat a 1894.
- Can Palmer. C/ Quetglas, 5. Exemple de Modernisme popular de l’any 1910.
- Església de la Immaculada Concepció. Construida a 1910. C/ Sant Magí.
- Teatre Mar i Terra. Construït el 1898. C/ Sant Magí.
- Es Jonquet. Barri tradicional mariner amb conjunt de molins fariners.
- Rentadors municipals. Infraestructura pública de finals del segle XIX. Av. Argentina.
- Hostal Cuba. Edifici colonial de 1904. Av. Argentina amb C/ Sant Magí.
- Edifici la Central. Edifici modernista de 1908. C/ Sant Magí.
- Can Pujol. Edifici modernista de 1903. C/ Pou, 24.
La
degustació gastronòmica anirà a càrrec de Diana Ferreira:
Amb
la idea de divulgar el receptari de les Illes Balears, recuperar
receptes, i en congruència amb els recorreguts disseyants pel
tradicional barri de Santa Catalina i es Jonquet.
Els
receptaris de plats escollits per dur a terme aquest projecte seran
els següents:
Recepció:
Ponxe
Rei En Jaume
Dada
històrica: és una beguda del segle XVIII, posiblement una invenció
de la cuina de la aristocràcia.
Font:
“Tapes y Broquetes” de Javier Soriano
Aperitiu:
Ous
de codorniu en “budellets”.
(Inspirats
en una recepta de finals del segle XIX).
Font:
“Nuestra cocina” de Lluís Ripoll.
Principal:
Espàrrecs
frits.
Font:
“Sa cuina” de Toby Molenaar
Periodista,
fotògrafa i directora de cinema que va realitzar una important
investigació a la història balear, els seus costums i gastronomia.
Postres:
Pipí
Un
postre preparat amb quartos o congrets i Menjar Blanc (segle XVIII).
Font:
“Nuestra cocina” de Lluís Ripoll.
Col·labora:
Mercat
de Santa Catalina
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada