25 de març 2014

Muralla de Palma malmenda per la vegetació expontània

Pins, figueres i baladres creixen sobre la muralla de Palma. És urgent eliminar-los per evitar la degradació de la muralla

ARCA demana una actuació urgent i critica la deixadesa.

Sobre les muralles que donen al Parc de la Mar es pot veure com han arrelat pins, qualque figuera, baladres,... i no són plantes recents, n’hi ha que tenen un parell d’anys. Això a part de les tapereres que sempre hi pengen.

A més, a les juntes amb el trèspol, també hi creixen herbàcies que s’haurien d’arrabassar molt més sovint.

La nostra entitat lamenta els fets i demana que es vetlli amb més cura per la muralla renaixentista de Palma, construïda al segle XVI, en època de Felip II.

A més, una ciutat que pretén ésser Patrimoni de la Humanitat, no pot deixar que una de les seves construccions més importants a nivell a històric i cultural no estigui ben conservada.

ARCA vol recordar que la muralla renaixentista de Palma està declarada com a Bé d'Interès Cultural (BIC) i per tant mereix el màxim d'esforç de conservació per part de l’administració.

L’excessiva vegetació que neix lliurement, com a pins, herbàcies, figueres, fa malbé l'estructura de la construcció, degut a que les arrels es van estenent al seu interior.


També, provoca una imatge de deixadesa per part de la ciutat, i sembla que no hi ha la capacitat de conservar i mantenir els principals monuments en bon estat. No oblidem que, a diari, milers de turistes i visitants recorren aquest passeig sobre les muralles.