14 de març 2014

ARCA DEMANA QUE TORNI EL CONJUNT ESCULTÒRIC ORIGINAL, DE L'ESCULTOR JOSEP LLIMONA, AL CEMENTIRI DE SÓLLER

ARCA vol expressar, una vegada més, la seva preocupació pel cas del conjunt escultòric de la Pietat, obra artística i catalogada que es trobava al cementiri de Sóller i que els propietaris varen decidir llevar sense cap tipus de permís amb la intenció de restaurar-la.

Les institucions no han respost a ARCA

Fa un any que ens adreçarem a aquesta institució, on demanarem una sèrie de qüestions:

-Retornar l'escultura al seu lloc original.
-Un projecte de restauració amb els permisos pertinents.
-Explicacions de perquè els propietaris havien decidit dur-se'n l'escultura sense permís.

Un any després, degut a les nules respostes per part de l'administració competent en temes de patrimoni històric a Mallorca, hem pogut saber que l'escultura original realitzada a principis del segle XX per l'escultor Josep Llimona, no ocuparà el cementiri de Sóller, sinó que ho farà una replica.

Aquest conjunt escultòric és un bé catalogat per l’Ajuntament de Sóller i per tant, tota acció que es vulgui dur, primer ha de presentar un projecte i després comptar amb els respectius permisos per part de les administracions competents en matèria de patrimoni històric.

Sembla que tenen intenció de substituir l’original per una rèplica. ARCA s’hi oposa

ARCA veu amb molta preocupació la forma en que s’ha actuat, on uns particulars han decidit fer una remoció d’un bé catalogat, fer una replica i col·locar la en el lloc on hi havia l'original.  L’administració ha actuat de forma passiva, sense posar cap condició i explicació alguna. Cal tenir en compte, que estem parlant d’una escultura funerària, llavors la seva ubicació ha de ser el cementiri vell de Sóller que està considerat un conjunt monumental de primer ordre i així ho condiren els especialistes.


ARCA ha demanat al Consell de Mallorca que els particulars que varen decidir dur-se’n el conjunt escultòric d’una forma unilateral, el retornin al seu lloc original, en aquest cas el cementiri vell de Sóller, al lloc per on va ser creat.