29 de març 2014

Recorregut embARCA't: "Història del moble a Mallorca: del barroc al modernisme”.

Maria i Kika Coll al vestíbul de Cort
El passat divendres 28 de marc ARCA va organitzar un recorregut embARCA't titulat "Història del moble a Mallorca: del barroc al modernisme", dirigit per la restauradora Kika Coll i la historiadora de l'art Maria Coll.

Aquest fou el segon recorregut sobre la històra del moble a Mallorca, dividits per ordre cronològic. En aquesta ocasió poguerem gaudir del mobiliari de l'edifici de l'Ajuntament de Palma a la plaça de Cort, on visitarem el saló de plens i la caixa de la Insaculació, un dels pocs elements que es salvaren de l'incendi de 1894. 

Posteriorment, ens dirigirem fins a la seu del Consell de Mallorca on poguerem veure d'aprop aquest edifici d'estil neo-gòtic i la gran calaixera, que originalment es trobava a l'edifici de la Misericòrdia.

Calaixera al Consell de Mallorca
Finalment, ens traslladarem fins al Parlament de les Illes Balears, allà poguerem comentar una sèrie de mobles que es troben al vestíbul d'entrada els quals formaven part del Círculo Mallorquín, institució propietària d'aquest immoble fins a 1980. L'edifici fou adquirit per la Comunitat Autònoma a l'any 1983 i es quedà amb seu mobiliari i obra pictòrica.

Un cop finalitzada la introducció del vestíbul, poguerem conèixer d'aprop el penjador i xemeneia modernista que es troba a l'actual despatx del cap de gabinet i la biblioteca del Parlament, especialitzada en temes de dret.